گام به گام تا اخذ ویزای کانادا

در این مقاله پس از بررسی گام‌های اخذ ویزای کانادا به تشریح مدارک و شرایط لازم برای دریافت ویزای توریستی یا روادید گردشگری پرداخته و مراحل ثبت نام در سایت سفارت کانادا را بیان می‌کنیم.

کشور کانادا بهشتی ست برای تمام علاقه‌مندان به طبیعت گردی. کانادا جاذبه‌های گردشگری متنوع و بی‌نظیری دارد، از مردمانی مهربان، شهرهایی مدرن و زیبا ، طبیعت شگفت انگیز ، از کوهستان های پر برف‌ و ‌یخ یوکان گرفته تا جنگل‌های بارانی ونکوور .

اولین گام گردشگران ایرانی برای سفر به این کشور پر جاذبه ، دریافت روادید می‌یاشد. آن‌ها باید روادید خود را از طریق مراجعه حضوری به سفارتخانه ها یا بصورت آنلاین دریافت کنند. رواید گردشگری یا همان ویزای توریستی یکی از متداول‌ترین روش‌های برای سفر کردن و بازدید از کشورهای مختلف جهان در بازه‌های زمانی کوتاه مدت است. در ادامه با هر دو شیوه‌ی دریافت ویزای کانادا آشنا می‌شویم.

کانادا یکی از کشورهایی است که به دلیل شرایط اقلیمی ، اجتماعی و اقتصادی مقصد گردشگرها و البته مهاجران از اقصی نقاط جهان است. لذا با توجه به تقاضا بالا برای سفر به این کشور کم‌نظیر ، قوانین بسیار محکمی از سوی دولت این کشور برای ورود شهروندان خارجی وضع شده است.

با این وجود در صورت آشنایی با شرایط اخذ ویزا کانادا و همچنین مراحل و مدارک مورد نیاز دیگر هیچ جای نگرانی نیست. گردشگران ایرانی نیز می‌توانند ویزای این کشور را دریافت نموده و سفری خاطره‌انگیز به این نقطه‌ از جهان داشته باشند.

در حال حاضر سفارت کانادا در ایران تعطیل می‌باشد لذا کلیه فعالیت‌های این سفارت به حالت تعلیق درآمده و مسافران ایرانی برای دریافت روادید باید از طریق نمایندگان قانونی اقدام نموده و یا شخصا به سفارت کانادا در کشورهای همسایه مراجعه نمایند و مراحل قانونی دریافت روادید را طی کنند. نزدیک‌ترین سفارتی که بسیاری از ایرانیان می‌توانند شخصا به آن مراجعه نمایند، سفارت کانادا در شهر آنکارا ، پایتخت ترکیه ، می‌باشد. البته که مراجعه حضوری به سفارتخانه‌های کانادا در کشورهای همسایه هزینه بردار بوده و موجب اتلاف وقت نیز می‌شود. درنتیجه ثبت نام و دریافت آنلاین رواید سفر سریع‌ترین و کم هزینه‌ترین راه ممکن برای دریافت ویزای کانادا می‌باشد.

انواع ویزای توریستی کانادا

  • • ویزای یکبار ورود یا Single Entry
  • • ویزای چندبار ورود یا Multiple Entry

شرایط عمومی اخذ ویزای کانادا برای شهروندان ایرانی

شهروندان ایرانی برای دریافت ویزای توریستی کانادا باید اطمینان خاطر افسر اداره مهاجرت را در کلیه موارد زیر جلب کنند:

  • • ارائه تضمین مالی به منظور تامین کلیه مخارج در مدت اقامت در کشور کانادا
  • • ارائه تعهد مبنی بر عدم اشتغال یا تحصیل در مدت اقامت در کانادا
  • • تضمین ترک نمودن خاک کانادا پس از پایان مهلت روادید
  • • ارائه گواهی سلامت
  • • عدم سوء پیشینه کیفری
  • • تعهد عدم ایجاد خطر امنیتی برای دولت و یا شهروندان کانادایی
  • • ارائه تمامی مدارک درخواستی افسر اداره مهاجرت

موارد لازم جهت درخواست آنلاین ویزا

پیش از مراجعه به وبسایت ویزای الکترونیک کانادا برای ارائه درخواست آنلاین ویزا باید امکانات زیر را تهیه و از موجود بودن آن‌ها اطمینان حاصل نماییم:

  • • پست الکترونیک (ایمیل)
  • • گواهی‌نامه دارای اعتبار
  • • دسترسی به اسکنر یا دوربین برای تهیه کپی دیجیتال از مدارک و بارگذاری آن‌ها
  • • کارت اعتباری یا کارت پرداخت معتبر مانند ویزا (Visa) ، مستر کارد (MasterCard) یا امریکن اکسپرس (American Express) جهت پرداخت آنلاین هزینه درخواست ویزای کانادا

گام های درخواست ویزای کانادا

درصورتیکه برای کار ، تحصیل ، گردش یا دیدار با بستگان خود قصد سفر به کانادا را دارید، برای دریافت روادید ابتدا باید به سایت ویزای الکترونیک کانادا مراجعه کرده و فرم مربوطه را با دقت پر نمایید. این مرحله بسیار ساده بوده و تنها چند دقیقه زمان میگیرد. از جمله اطلاعات مهم درخواست شده در فرم می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • • ملیت متقاضی
  • • شماره گذرنامه
  • • کشور صادر کننده گذرنامه متقاضی
  • • مشخصات کامل متقاضی (نام، تاریخ تولد، محل تولد و تاریخ صدور گذرنامه)
  • • اطلاعات مربوط به ویژگی‌های ظاهری
  • • تمکن مالی
  • • و اطلاعات سفر

پس از تکمیل، پرداخت هزینه و ارسال فرم باید باید ایمیل خود را به طور مرتب چک نمایید زیرا دقایقی پس از ارسال فرم ، ایمیلی از طرف اداره مهاجرت کانادا برای شما ارسال می‌شود.

پس از پایان این مرحله برای اطلاع یافتن از وضعیت درخواست خود ، می‌توانید با استفاده از شماره و مشخصات گذرنامه وارد سایت شوید. بهتر است در فرم تکمیلی، زمان سفر خود را ذکر کنید و در صورت سفر با فرزندان، حتما مشخصات کودکان را نیز در این سیستم ثبت نمایید. البته امکان ثبت مشخصات تمام اعضای خانواده بصورت یکجا نیز وجود دارد.

مدارک لازم برای صدور ویزای حضوری کانادا

  • • تکمیل فرم درخواست ( برای دریافت این فرم‌ها باید به وب‌سایت اداره مهاجرت کانادا مراجعه نمایید )
  • • گذرنامه دارای اعتبار (حداقل ۶ ماه)
  • • دو قطعه عکس پرسنلی پشت نویسی شده (نام و سال تولد)
  • • سند تمکن مالی مانند پرینت کارکرد حساب بانکی جهت تضمین تامین مخارج در مدت اقامت در کانادا و هزینه بازگشت به ایران

مدت و اعتبار ویزای کانادا

ویزای الکترونیک از لحظه‌ی صدور به مدت ۵ سال دارای اعتبار است مگر در یکی از موقعیت‌های زیر:

  • • اتمام اعتبار گذرنامه متقاضی
  • • لغو اعتبار صدور ویزای الکترونیک
  • • تعلیق سیستم فعلی و استفاده از سیستم جدید برای ثبت نام و صدور روادید

نکات تکمیلی اخذ ویزای کانادا

  • • همراهان فرد متقاضی مانند همسر و فرزندان نیاز به تکمیل فرم تقاضای مجزا ندارند؛ اما باید تمام مشخصات آن‌ها در لیست اصلی درج شود.
  • • هزینه صدور روادید غیر قابل بازگشت بوده و می‌تواند بصورت ریالی از طریق بانک تجارت پرداخت شود.
  • • در صورت نیاز به انجام آزمایش‌های پزشکی سه ماه به زمان بررسی و صدور ویزا اضافه می‌شود.
  • • حداکثر مدت اقامت با ویزای توریستی در کانادا مدت ۶ ماه است.
  • • از تاریخ اول دسامبر سال ۲۰۱۱، والدین، پدربزرگ و مادربزرگ شهروندان کانادا می‌توانند از سوپر ویزا برای سفر به کانادا استفاده کنند. این ویزا تا دو سال دارای اعتبار بوده و این افراد می‌توانند بدون نیاز به درخواست مجدد ویزا ، تا پایان اعتبار آن بارها به کانادا سفر کنند.
  • • از تاریخ ۱۱ دسامبر سال ۲۰۱۳، کلیه شهروندان ایرانی برای اخذ ویزای کانادا باید داده‌های بیومتریک از قبیل عکس و اثر انگشت ارائه نمایند.
  • • با توجه به زمان‌بر بودن مراحل صدور روادید توصیه می‌شود تا متقاضیان حداقل یک ماه پیش از زمان سفر به کانادا ، اقدام به ارائه درخواست خود به همراه مدارک مورد نیاز برای صدور روادید کنند.

برای اطلاعات تکمیلی
شماره خود را وارد کنید